Ik ben een groot fan van nagellak en doordat ik een blog ging schrijven over nagellak, was ik benieuwd hoeveel ik er eigenlijk heb. Het werd dus tijd om eindelijk de nagellakjes is te gaan tellen. Ik heb in totaal 110 nagellakken, ik zal eerlijk bekennen ik schrok niet. Voor mijn idee zijn er vrouwen met veel meer nagellakken, toch?! Wederom werd mij bevestigd dat ik groot fan van Essie ben. Van de 110 nagellakken die ik heb, zijn er 53 van Essie. De mensen die mij goed kennen (en voornamelijk mijn collega’s die keer op keer mij Essie zien kopen) zullen niet verbaasd zijn.

Essie

Omdat ik zo’n grote fan van Essie ben, vond ik het de hoogste tijd om een blog over Essie te schrijven. Essie bestaat al sinds 1981 en komt oorspronkelijk uit een Amerikaanse nagelsalon. Essie kwam pas jaren later naar Nederland. In Amerika zijn ook meer kleuren te koop dan in Nederland, maar dat mag de pret niet drukken. Want hier in Nederland heb je al genoeg keus! Sinds 1 a 2 weken is de Essie gel couture nagellak te kopen in Nederland. De Essie gel couture nagellak moet het effect van gel nagels geven, maar dan zonder lamp.

Ik weet nog dat ik een weekend weg was in Duitsland en ik gewoon zielsgelukkig werd dat daar de gelcouture al beschikbaar was. In Nederland kregen wij de gel nagellak pas paar maanden later.

Wat mij meteen opviel was de brede kwast van de gel nagellak. Je hoeft de kwast maar twee op je nagel aan te zetten en je nagel is volledig voorzien van de gel nagellak. De nagellak droogt verrassend snel op. Binnen 60 seconde kan je weer een nieuwe laag aanbrengen. Het beste is om de gel nagellak twee keer aan te brengen. Hierdoor is de kleur mooi zichtbaar en zie je (meestal) de nagelrand niet meer. Bij wat “dunnere” kleuren zoals wit of licht roze, is het verstandig om nog een extra laag te brengen. Na de twee a drie lagen, breng je de top coat aan. De top coat zorgt ervoor dat de gel nagellak langer blijft zitten en deze top coat zorgt voor extra glans op je nagels. Er bestaan bijvoorbeeld ook top coats die een mat effect geven. Essie heeft die niet in het assortiment zitten.

Ben ik fan?

Ja natuurlijk, was ook te verwachten. De gel nagellak blijft zeker 5 tot 7 dagen mooi zitten. Daarna breng ik weer een laagje gel nagellak of top coat aan en ik kan er weer een paar dagen tegen aan. Als ik de gel couture nagellak draag krijg ik vraag de vragen of het mijn eigen nagels zijn. Als ik bevestig dat het mijn eigen nagels zijn, krijg ik altijd te horen dat mijn nagels er schitterend uit zien (is altijd leuk om te horen).

Wist je dat?

Het flesje gedraaid is omdat het een zwierende rok moet voorstellen?! Ook is het kwastje van de nagellak gedraaid, how fancy?! Bij de meeste reclames/campagnes van de Essie gel couture nagellak, zie je ook een vrouw in een zwierende (meestal) rode jurk. I like it! Lekker vrouwelijk en sierlijk, wat de nagellak zelf ook is en wilt uitstralen.

Essie gel couture nagellak

De gelnagellak is te koop bij Etos voor €11,99 en de top coat is ook €11,99. De gelnagellak op de foto heet: Rock the runway! Dus lets rock the runway en kom maar op met die schitterende nagels!

Liefs, Tamara