Etos gezichtsmaskers

Wat is nou fijner dan af en toe een momentje voor jezelf? En zeg nou eerlijk we doen het allemaal veelte weinig. Vaak te druk of we maken er simpel weg gewoon geen tijd voor. Maar ik zal eerlijk zeggen. Om de zoveel tijd heb ik er wel echt behoefte aan! Gewoon een lekker avondje alleen, doen wat ik wil doen, eten wat ik wil en vooral kijken wat ik wil. De Etos maskers kwamen eigenlijk als geroepen. De laatste paar weken heb ik het enorm druk met stage, school en werk. En ik kan mijzelf daardoor nog welles vergeten en neem ik te weinig rust. Om de Etos maskers uit te testen moest ik wel echt de tijd nemen. Wat natuurlijk helemaal niet erg is, want dan maak ik tenminste een beetje tijd vrij voor mijzelf.

In de beautybox zaten drie verschillenden maskers. De maskers van Etos eigen merk hebben een vrolijke boost gekregen. Voorheen hadden we alleen maar poedermaskers van Etos eigenmerk en maar drie verschillende volgens mij. Nu bestaat de lijn uit 9 verschillende maskers en is helemaal opnieuw gestyld. En als je het mij vraagt zeg ik weer: ‘Well done Etos! Weer allemaal schitterende vernieuwde verpakkingen.’

Etos refreshing cucumber & citrus extract, peel off mask

“Het Etos cucumber peel off mask geeft je huid een natuurlijke boost. Het verwijdert dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Voor een verfrissend resultaat.”

Ik was enorm benieuwd of de peel off masker, ook een echte peel off masker zou zijn. Ik heb regelmatig dat ik een peel off masker op doe, maar je het masker er amper af krijg. En je het masker alsnog van je gezicht mag spoelen. Waardoor het hele peel off effect natuurlijk weg is.

Terwijl ik het masker opsmeerde, werd ik bang dat ik een allergische reactie kreeg. Ik smeerde het masker op mijn wang en mijn oog was niet happy. Het parfum (i think) trok mijn oog in en ik kon hem even niet meer openhouden. Ondanks dat ik het masker ver onder mijn oog had gesmeerd. Maar na een paar seconde mijn oog dichthouden was het weer minder.

Het peel off masker is blauw/groen van kleur en ruikt sterk naar citrus extract. En is geschikt voor alle huidtypes. Het masker is dik genoeg qua structuur om op te smeren en smeert ook makkelijk uit. Hij droogt snel op en het allerbelangrijkste het is een echte peel off masker. Na een paar minuten trek je het masker makkelijk van je gezicht af. Ik vin dat altijd het leukste van een peel off masker. Mijn huid voldoende erna heerlijk zacht aan.

Tip 1: Smeer het masker goed uit en niet al te dik. Anders duurt het opdrogen wel lang en krijg je hem er ook bijna niet af.

Tip 2: Als je de verpakking open hebt gemaakt. Houd de verpakking goed omhoog en leg hem niet neer, want het masker loopt er zo uit. Ik spreek uit ervaring, mijn dekbed kreeg ook een peel off masker.

Etos deep cleansing virgin olive oil masker 

“Het Etos Viring olive oil mask bevat koudgeperste olijfolie met een kalmerende en voedende werking. De combinatie van de hydraterende shea- en cacaoboter zorgt voor een intensieve reiniging.”

De Etos deep cleansing masker is beetje mintgroen van kleur en heeft de geur shea- en cocoabutter. Het masker is gezicht voor elke huidtypen.

Toen ik de verpakking open maakte, was het eerste wat ik dacht: ‘wow, dit ruikt lekker!’ Normaal gesproken boeit de geur van een masker mij niet echt (Bedacht ik mij nadat ik dit masker op had gesmeerd.) Maar terwijl ik het op smeerde dacht ik echt heel de tijd: ‘jeetje, dit ruikt echt lekker! Ja, hij ruikt echt lekker!’

Wat mij nog meer opviel aan het masker. Was dat hij enorm fijn uitsmeert. Als je het op je gezicht smeert, voel je meteen hoe zacht het is. Ondanks dat ik druk bezig was in mijn hoofd met het feit dat ik de geur zo fijn vond. Was mijn gedachten daarna ineens druk bezig met feit dat het masker zo fijn en zacht uitsmeert. De structuur is gewoon enorm fijn en door de butter voel je meteen hoe zacht het is voor je gezicht.

Het masker moet je ongeveer 10 a 15 minuten laten zitten en is daarna met lauw water makkelijk af te spoelen. In de verpakking zit 15 ml (net als de andere maskers) en als je het masker goed over je gezicht verspreid en niet overbodig veel gebruikt. Kan je het masker denk ik twee keer op doen. Nadat ik het masker af had gespoeld voelde mijn huid echt enorm zacht aan. Voor mijn droge/gevoelige huid is het masker perfect en voor de andere huid types ook eigenlijk!

Tip 1: In plaats van het masker aan te brengen met je vingers kan je het masker ook aanbrengen met een foundation kwast. Hierdoor heb je natuurlijk geen vieze vingers, maar kan je het masker ook goed over je gezicht verspreiden.

Waarom een foundation kwast?
Een foundation kwast is een platte kwast en daardoor kan je het masker goed op je gezicht verspreiden. Met een blushkwast is dit niet te doen en gaat bijna de helft van het masker in je kwast zitten. En dat heb je bij een foundation kwast niet.

Etos cleansing mud mask

“Het Etos Cleansing mud mask gebruikt de mineralen van de dode zee om de poriën te reinigen en onzuiverheden te verwijderen. De combinatie van zeewier en lavendel zorgt voor een gereinigde, zachte en gladde huid.”

Bij het openmaken van de verpakking kwam meteen de geur van het masker op mij af. De geur van lavendel. Als ik stiekem heel eerlijk ben, dacht ik aan de geur van een wc verfrisser. Geen flauw idee waarom maar het was mijn eerste gedachten. Maar dat wil niet zeggen dat ik het meteen vond stinken, want eigenlijk vond ik het wel lekker ruiken.

Bij een mud masker denk ik automatisch aan een masker met een bruine kleur. Maar het masker van Etos heeft geen bruine kleur, maar licht blauw. Het masker is natuurlijk veel dikker qua structuur dan die van de andere maskers. Doordat de structuur dikker is moet je wel iets meer je best doen om het goed te verspreiden over je gezicht. Maar hé, daarom is het ook een mud masker.

Het masker droogt echt enorm snel op en voedt je huid goed. Met lauw water is het masker makkelijk van je gezicht af te spoelen. Het masker is voor elke huidtypen geschikt.

Het leuke van zo’n mud masker vind ik altijd. Dat als het masker helemaal opgedroogd en je 10 a 15 minuten geprobeerd hem geen krimp te geven. Daarna allemaal rare bekken te trekken en het masker aan alle kanten breekt. Of ben ik de enige rare die dit altijd leuk vindt?

Eindstand, ik ben enorm fan van de gezichtsmaskers. Heb geen allergische reacties gehad en elke masker voedt mijn huid goed. Nou, wat wil ik nog meer? En jouw vraag is natuurlijk hoe duur zijn de maskers dan? Nou, de maskers zijn te koop voor maar 1 euro per stuk! Koopie toch?

Liefs, Tamara.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.