Kerstgevoel

Op zoek naar het echte kerstgevoel? Dan is deze hotspot perfect voor jou!

Op zoek naar het echte kerstgevoel? Houd je van de kerstsfeer? Word je gelukkig van kerstlichtjes? Dan is een kerstmarkt, een echte aanrader voor jou! Heerlijk in de kerststemming komen en genieten van de kerstsfeer. 

Voor het kerstgevoel heb ik zelf de kerstmarkt in Keulen bezocht, maar in Duitsland kan je op veel verschillende plekken een kerstmarkt bezoeken. Wij hadden voor Keulen gekozen, omdat het voor ons minder ver rijden is.

Keulen

De grote hotspot in Keulen is natuurlijk de Dom. De Dom is een gotische kathedraal midden in het centrum van Keulen en ook één van grootste in heel Europa. Tijdens de kerstperiode is voor de Dom, op het plein, een kerstmarkt. Als je op de kerstmarkt staat en naar boven kijkt, zie je door de verlichting heen de Dom. Het is echt een schitterend gezicht! 

Niet alleen rondom de Dom vind je een kerstmarkt, maar op meerdere plekken. Als je door het centrum van Keulen heen loopt, kom je steeds weer een andere kerstmarkt tegen. Dat maakt het ook extra leuk, dat er veel verschillende zijn. Je kunt echte typische kerstspullen shoppen. Van kerstballen tot kruiken, van tassen tot mutsen, echt van alles. Veel spullen die verkocht worden op de kerstmarkt zijn met de hand gemaakt. Wat het extra leuk en mooi maakt!

Kerstgevoel

Op de markten zelf hangt een heerlijke gezellige sfeer. Je hoort natuurlijk heel de tijd kerstmuziek. De ene keer is het live muziek en de andere keer komt de kerstmuziek vol uit de spiekers. Ook kijk je je ogen uit door alle lampjes die gebruikt zijn. De verlichting/versiering is overal top en echt over na gedacht. Het brengt een extra touche aan je kerstgevoel en om het extra compleet te maken. Is er ook een schaatsbaan aanwezig. Wat wil je nou nog meer?

De kerstmarkten staan natuurlijk bekend om het vele eten en het drinken van glühwein en warme chocomel. En weet je wat het nou extra leuk maakt?! Dat op de verschillende locaties van de kerstmarkten, ook verschillende mokken/bekers verkrijgbaar zijn. Je bestelt je glühwein/chocomel en betaald dan ook meteen voor de mok. Als je de mok niet wil houden, lever je hem weer in en krijg je je geld voor de mok terug. Maar hoe leuk is het om zoveel mogelijk verschillende mokken te sparen? Ik vind het een top idee en wij wilde ze natuurlijk het liefst allemaal. Dus hebben ons best gedaan om op elke markt zoveel mogelijk verschillende mokken te scoren. Hieronder op de foto zie je een kleine greep uit onze mokken collectie. Nu wil je zeker ook gaan sparen, toch?

Natuurlijk, zijn er niet alleen in Duitsland kerstmarkten! Maar in heel veel landen zijn er kerstmarkten. Ik ben erg benieuwd welke kerstmarkt je allemaal hebt bezocht? Of welke kerstmarkt je nog gaat bezoeken? Let us know! 

Liefs, Tamara. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.