Berlijn

Bijkomen van de feestdagen? Plan een stedentrip naar Berlijn

Ben je ook zo moe van alle feestdagen? En wil je lekker even bijkomen en uitrusten? Dan is een stedentrip de perfecte kans om even bij te tanken en heerlijk te genieten. In dit artikel delen wij onze beste tips en favoriete hotspots van de urban stad.

Berlijnse muur/east side gallery

De Berlijnse muur is een van de hotspots die je niet mag missen. De geschiedenis achter de muur is natuurlijk al erg interessant. Hoe de muur West- en Oost-Berlijn van elkaar scheidde, maar de manier waarop het nu weergeven is, is ook interessant. De artistieke graffiti op de muur maakt de beleving heel uniek. Het is mooi om te zien hoe mensen creatief bezig zijn geweest. In mijn verbeelding stond er echt nog een heel lang stuk van de muur, maar de muur was korter dan ik dacht. Toch maakte dat het niet minder leuk of interessant!

Airbnb

Tip 1: Kies voor een AirBnb in plaats van een hotel. Bij een AirBnb huur je voor een paar dagen een appartement of kamer van iemand anders. Dit scheelt vaak enorm veel geld en je kunt lekker doen en laten wat je wilt. Vaak kan je een Airbnb net buiten het centrum huren, waardoor je (als je met de auto gaat) gratis kan parkeren. Het is natuurlijk ook extra leuk om in een ander land, in iemand anders zijn huis te zijn. En te kijken hoe zij het inrichten en wat voor spullen zij hebben. Verder heeft de AirBnb host vaak goede tips voor lokale hotspots!

Het Holocaustmonument

Het holocaustmonument is een monument ter herdenking van de Jodenvervolging tijdens de tweede Wereldoorlog. Net als bij de Berlijnse muur, is de geschiedenis achter het monument erg bijzonder en dus zeker de moeite waard om te bezoeken. Het Holocaustmonument is een grote oppervlakte met allemaal verschillende betonblokken. Toen ik aan kwam fietsen en het monument zag, dacht ik meteen: ‘Hé, die plek herken ik van foto’s, van mensen die Berlijn hebben bezocht.’ Het monument komt dan ook vaak terug op foto’s van Berlijn bezoekers. Ik vond de plek zeker de moeite waard en indrukwekkend om te zien. 

Tip 2: Huur een fiets. Zoals veel steden is Berlijn ook een grote stad en zijn er veel hotspots, die ver uit elkaar liggen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het openbaar vervoer te gebruiken, maar als je goed weer hebt is een fiets huren de ideale oplossing. Je verplaatst je sneller van plek naar plek en ben geen tijd kwijt aan overstappen en reizen. En je kunt natuurlijk tijdens het fietsen van het schitterende Berlijn genieten. Je ziet hierdoor vaak dingen die je normaal nooit zal zien.

Tempelhof

Het Tempelhof is een oud vliegveld wat niet meer gebruikt wordt. Het vliegveld was als laatste een basiskamp voor de Amerikanen en dat kan je hier en daar ook nog wel zien. Om het Tempelhof goed te bekijken/te bezoeken is het handig om gebruik te maken van tip 2: Als je het terrein te voet wilt bekijken, ben je heel lang bezig. Het is natuurlijk een vliegveld dus het heeft een grote oppervlakte. Het vliegveld wordt nu gebruikt als park. Als het goed weer is, kom je veel mensen tegen die er gezellig picknicken, fietsen, skaten, skateboarden en nog veel meer. Het is leuk om een keer te zien of om natuurlijk gezellig te gaan picknicken!

Tripadviser

Tip 3: Download de app van TripAdvisor
Hier kan je informatie opzoeken over bekende hotspots en monument en lees je wat mensen ervan vinden en of het dus ook de moeite waard is. Ook kun je via de app leuke onbekende hotspots ontdekken. Bovendien kun je leuke restaurants zoeken, hotspots, en een slaapplek zoeken en stuurt de app je meteen naar de juiste locatie. 

Laten we niet vergeten dat je ook heel goed kunt shoppen in Berlijn! Je hebt hier heel veel verschillende shopping malls die je kan bezoeken en in het centrum zelf vind je enorm veel winkels. Je kunt je dus goed vermaken! Om de beste winkel plekken te vinden, kan je opnieuw handig gebruik maken van de TripAdvisor app. Je kunt er door de feedback van andere mensen achter komen wat voor winkels er zijn en of het de moeite waard is om die ene shopping mall te gaan bezoeken.

Heb jij nu zin om in 2018 naar Berlijn te gaan? Of heb je een andere stedentrip gepland gestaan? Zoja, welke stedentrip heb jij gepland staan? Laat het ons weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.