The Poke Box

Hotspot review The Poké Box

In mijn tweede hotspot review ga ik jullie vertellen over een gloednieuwe hotspot en een gloednieuwe hotspot is het zeker, want de hotspot is pas sinds een paar weken open! Hoe leuk is het om een plek te ontdekken en eigenlijk ook te testen als ze pas een paar weken open zijn. De nieuwe plek waar ik het over heb is the Poké Box!

Food
The Poké Box maakt gebruik van de meest verse zeevruchten en lokaal geproduceerde ingrediënten. Ze werken veel samen met leveranciers uit de buurt, om aan de klanten alles zo vers mogelijk aan te leveren. Sounds good, right?!

Toen ik de naam hoorde vroeg ik mij toch wel af, wat is eigenlijk poke? Misschien is het voor veel mensen al bekend, maar bij nog niet. Dus alsnog bij deze een uitleg over Poke. Kan nooit kwaad je geheugen even opfrissen, toch? Poke is een Hawaiiaanse werkwoord en betekent “in stukjes snijden of knippen”. En zo kom je ook bij de naam Poké Box, alle gerechten zijn in stukjes gesneden of geknipt 😉 en worden samengevoegd in een box. Van tevoren was ik een beetje bang dat er alleen rauwe vis verkrijgbaar was. Niet dat dat heel erg is, maar ik ben zo’n muts die helemaal geen vis lust en van sushi bijna over mijn nek gaat (Ja, ik probeer het elke keer weer, maar ik vind het nog steeds niet lekker). Gelukkig, hebben ze niet alleen vis maar bieden ze ook tofu, kip en garnalen aan.

Box 

Je kan je eigen box helemaal zelf samenstellen in 6 stappen. Je begint met het kiezen van de rijst soort die je wilt. Vervolgens kies je tussen de vis, kip, tofu of garnalen. Drie keer raken waar ik voor ging ;). Voor vis natuurlijk, NOT! Het werd voor mij lekker de kip. Daarna kan je kiezen uit twee veggies en begint het pimpen van je box. Je mag dan uit 3/4 toppings kiezen, zoals avocado, mango, ananas, komkommer en nog veel meer. Na het kiezen van de toppings (wat voor mij moeilijk was, want het liefst neem ik gewoon serieus alles). Mag je een dressing kiezen en als je het mij vraagt, de sesame dressing is een echte aanrader! En alsof dat alles nog niet genoeg is mag je kiezen uit drie crisps. Jij snapt natuurlijk wel (ondanks dat wij een small hadden) de vraag is of je alles wel op krijgt. Nou, ik kreeg de mijne niet op, hoe graag ik het ook wilde en hoe lekker hij ook was!

Interieur 

Het interieur van the Poké Box is niet zoals mijn vorige hotspot het Instagram “walhalla” te noemen. Maar bij the Poke Box hebben ze gekozen voor een strak interieur. Wat ik persoonlijk heel erg mooi vind en het leuke is dat overal in het interieur hun concept terugkomt. De eerste “box” die je tegen komt in het interieur, is als je binnen komt. Dit is de plek waar je je bestelling doet en je eten kan samenstellen. The box is het middelpunt van het interieur. Voor de rest zie je het concept in kleine details terugkomen, zo zijn de lampen boven in de vorm van boxen. Ik houd ervan! Om even terug te komen op mijn Instagram “walhalla” term, is het interieur wel Instagram waardig. Ze hebben ook hier zo’n enorm leuke zweef stoel, leuke bar/zitplek aan het raam (heerlijke plek om lekker aan het werk te gaan) en zeg nou eerlijk het neonbord is toch geniaal. I want it ! 😉

Aanrader

The Poké Box is zeker een aanrader. Je wordt sowieso ontzettend vriendelijke ontvangen en geholpen. Waardoor je meteen heel erg welkom voelt. Ik vind dat altijd enorm belangrijk. Als ik ergens binnenkomen en word begroet op zo manier van “what the fack, kom je doen?” dan loop ik al weg. Maar bij poke box merk je meteen dat hij uit pure passie aan het praten en aan het werk is. En dan hebben we het nog niet over het eten… Want zeg nou eerlijk dat is wel het belangrijkste natuurlijk en zeer zeker een aanrader. Het eten is ontzettend lekker, heerlijk vers en je krijgt zeker waar voor je geld!

Locatie

The Poké Box bevindt zich in de Posthoornstraat 9 in Rotterdam. Het is klein stukje lopen vanaf metrostation Beurs. Dus ben je er in de buurt, ga er zeker is een keer langs!

Liefs, Tamara.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.