China-Beijing

Dit gebeurt er als je alleen naar China reist

Als ik een vakantiebestemming mocht kiezen, zouden mijn gedachten niet meteen uitgaan naar China. Het land en vooral de cultuur leken me wel interessant, maar toch stond China niet bovenaan mijn lijstje van bestemmingen. Totdat mijn vriend voor een half jaar naar China ging om daar te gaan studeren, zo kwam China dus ineens bovenaan mijn bestemmingslijst. En moest ik ook nog eens alleen naar China.

Voordat ik naar China vertrok, was ik veel aan het twijfelen of ik wel moest gaan. Ik wilde natuurlijk graag weten hoe zijn omgeving en leven er een half jaar lang uit zou zien, maar als ik het wilde zien, moest ik toch echt alleen in het vliegtuig stappen. Dit was dan ook het puntje waarom ik zo twijfelde. Ik ben een held op sokken als ik plekken alleen moet ontdekken. Laat staan in een ander land, met een andere taal. Maar dat ging mij toch echt niet tegenhouden. Als ik dit ging overleven kon ik alles overleven.

Daar ging ik dan, van Amsterdam naar China. Een 17 uur durende reis met een tussenstop in China. Ik was verbazingwekkend rustig voor en tijdens de reis. Ik vloog naar mijn eerste tussenstop, met KLM. De stewardessen hielpen mij gelukkig met papieren invullen voor de douane, zodat ik daar aangekomen meteen door kon.

Tussenstop

Eenmaal aangekomen bij mijn tussenstop, begon het avontuur. Ik moest van de ene terminal naar de andere terminal. Nadat ik mijn koffer had gevonden. Ging ik op zoek naar de terminal, maar al snel bleek die aan de andere kant van het vliegveld te zijn en met personeel die geen Engels sprak, werd het een pittige opgave. Het zweet brak me aan alle kanten uit en ik was licht in paniek. Nadat iedereen mij een taxi probeerde aan te smeren om bij de andere terminal te komen, vond ik zelf een schuttle bus die gratis naar de goede terminal reed. Vervolgens werd ik nog vaak de verkeerde kant op gestuurd, maar uiteindelijk kwam ik op tijd bij de goede gate aan en kon ik mijn reis vervolgen. 

In Shanghai meeten ik mijn vriend en kon de reis beginnen. Na mijn reis van 17 uur, vloog ik samen met hem naar Beijing. Ja, ik heb heel veel uren doorgebracht in een vliegtuig en op een vliegveld, maar alles voor de liefde. Toch?!

Verboden stad

Na een goede nachtrust kon het verkennen van Beijing beginnen. Onze eerst bestemming was de verboden stad van Beijing. De verboden stad was de plek waar de keizers hun rijk bestuurden. We dachten daar even snel heen te gaan, maar het paleis bleek een stuk groter dan gedacht.  We waren erg onder indruk van de grootte van het paleis en van het paleis zelf. Het heeft de typische Chinese stijl en is interessant om te zien. Mijn tip: Neem de tijd om het paleis te bezoeken, als je alles wilt zien. Als je de verboden stad aan de achterkant uitloopt, kom je bij de Jingshan park. Vanaf daar heb je schitterend uitzicht over Beijing en kun je het paleis helemaal overzien.

In 2004 waren de olympische zomerspelen in Beijing en in 2022 zullen hier wederom de winterspelen plaatsvinden. Als echte sportfanaat, was dit dan ook één van de plekken die ik heel graag wilde zien. Je kunt het Olympic Parc het beste in de avond bezoeken, alles is dan schitterend verlicht en vooral het stadion ziet er dan prachtig uit. Zeker de moeite waard om heen te gaan. Bij het olympic zit ook nog een shoppingmall die je ook niet mag overslaan. 😉

Summer palace

Op de tweede dag vertrekken we naar het summer palace. Het summer palace ligt aan een groot mooi kunstmatig meer. Je hebt hiervandaan een schitterend uitzicht over de stad en het bijbehorende meer. Bij het summer palace zit ook een prachtig park, waar je lekker rustig kan wandelen.

Na het summer palace bezochten we de dierentuin in Beijing. Ik kan je alvast vertellen dat de dierentuin geen aanrader is. Wij gingen er heen om de panda’s te bekijken en hadden van tevoren gelezen dat de dierentuin qua onderhoud achter liep, we hadden echter maar niet zo erg verwacht. De panda’s hebben nog het beste verblijf vergeleken met de andere dieren. We vonden het zo naar dat we heel snel de dierentuin uit zijn gegaan.

Na de dierentuin wilden we nog naar de temple of heaven gaan. Helaas, kwamen we te laat aan om nog in de tempel zelf te mogen, gelukkig mochten we nog wel het park in. Ook hier raad ik weer aan, neem de tijd om de temple of heaven te bezoeken. Rondom de tempel ligt een groot park. Als je het park helemaal wil zien, moet je daar zeker de tijd voor nemen. Het is echt de moeite waard. De temple of heaven is qua architectuur net even wat anders dan de andere tempels, hij namelijk rond en ook nog schitterend beschilderd.

Chinese muur

Wat je natuurlijk niet mag overslaan als je in China bent, is de Chinese muur! Het bezoeken van de muur is een hele ervaring en de omgeving is echt schitterend. Houdt er rekening mee dat het wel enorm druk is en dat het af en toe behoorlijk klimmen is. Als je van wandelen houdt, raad ik je zeker aan om zover mogelijk door te lopen. Op een gegeven moment ben je de drukke menigte kwijt. Hierdoor kun je mooie foto’s maken en geniet je meer van de omgeving.

Onze tijd in Beijing zat erop en het werd tijd om weer naar Shanghai te gaan. Je moet niet naar Shanghai gaan voor tempels en paleizen, die zijn hier niet te vinden. We komen aan en merken meteen dat we Inc de grote stad terecht zijn gekomen. Ik krijg meteen het wauw effect. Vanaf de bund Helemaal je de bund zie je de megagrote gebouwen en skyline aan één kant en aan de andere kant de oude gebouwen van Shanghai. De bund is van 7 uur s’ avonds tot 10 s’ avonds verlicht.

Tip!

Wil je op een gave locatie iets eten of drinken? Dan heb ik hier de ultieme tip voor je. In de financial tower van Shanghai is een bar op de 94e verdieping. Normaal gesproken is het daar hartstikke duur, maar doordeweeks is het tussen 5 en 8 uur happy hour. De moeite waard dus om daar wat te gaan drinken, met een adembenemend uitzicht. Verder kan je in Shanghai ontzettend goed shoppen. Er zijn veel verschillende shoppingmalls. Je kan kiezen voor de fake market maar ook voor de winkels met de duurste merken. Voor ieder wat wils. Vergeet ook zeker niet om de streetfood te proberen in China! Altijd leuk om eten te ontdekken uit andere landen.

Terugreis

Na 8 dagen China zat het er voor mij weer op en was het helaas tijd om naar huis te gaan. De terugreis naar Nederland, moest ik weer alleen reizen. Stiekem zag ik wel een beetje op tegen de terugweg, doordat mijn tussenstop in China zo rot verliep. Gelukkig bleek dat ik me voor niets druk had gemaakt. In Parijs had in mijn tussenstop en werd in het Engels de weg gewezen, waardoor de terugweg vlekkeloos verliep. Na een reis van 24 uur, was ik wel enorm blij om mijn bed te zien.

Ik wil zeker over een paar jaar nog eens terug naar China voor een langere tijd en raad iedereen dan ook van harte aan!

Liefs, Tamara.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.