Etos hydra day cream en night cream

Woehoe, de eerste keer dat ik een day- en night cream mag testen! Stiekem was ik een beetje bang om de dag- en nachtcrème te gaan gebruiken. Mijn huid kan namelijk bijna nergens tegen. Van alleen al Nivea en Olaz krijg ik uitslag/allergische reactie. Waardoor ik altijd een beetje bang om een ander merk uit te testen, dan mijn vertrouwde merk. Maar daardoor ook wel weer fijn om te weten of ik voor Etos eigen merk allergisch ben of niet. Kan ik tenminste af en toe nog switchen van merk.

Etos hydra night cream
De Etos hydra night cream is voor een normale en gemende huid. In de nachtcrème zit macademia olie en shea butter. Om de huid te hydrateren, zit er hyaluronzuur in de nachtcrème.

Toen ik het nachtcrème potje opendraaide, had ik meteen de geur van shea butter verwacht. Maar de geur rook ik eigenlijk niet. De nachtcrème heeft een hele lichte geur en ik kan eigenlijk niet plaatsen wat je precies ruikt. Hij ruikt wel gewoon lekker! Voor een nachtcrème vind ik het persoonlijk ook niet erg dat hij niet sterk ruikt. Ik vind dat op de één of andere manier niks.

Ik heb zelf (vooral met de kou) een droge huid. En was hierdoor benieuwd of de nachtcrème voedend genoeg was voor mijn huid. Ondanks dat de nachtcrème niet zo vet is dan mijn normale nachtcrème, voeden hij mijn huid wel goed. De nachtcrème is dus een aanrader!

Etos hydra day cream:
De Etos hydra day cream, is een dagcrème voor een normale en gemende huid. In de dagcrème zit spf 15. Wat inhoudt dat er een zonfactor van 15 in zit. Hierdoor is je huid voor de kleine zonnestraaltjes al beschermd. Het geeft natuurlijk geen voldoende bescherming voor de felle zomerzon. Net als in de nachtcrème zit er hyaluronzuur in de dagcrème.

Ook de dagcrème heeft een lichte geur, die ik niet kan plaatsten. Maar ook de dagcrème ruikt lekker! De dagcrème smeer je goed uit en je hebt maar weinig crème nodig om je gezicht volledig in te smeren. Tot tegenstelling van de nachtcrème, merk ik dat de dagcrème voor mijn huid niet voldoende voedt. Mijn huid voelt na gebruik nog wat droog aan. Als je een normale en gemengde huid hebt, is de dagcrème goed!

Hyaluronzuur
Hyaluronzuur? Ik zag je de net al denken: ‘Wat is hyaluronzuur en waarom moet dat op mijn gezicht?’ Hyaluronzuur maak je met je eigen lichaam al aan. Het is huid eigen ingrediënt van het lichaam en zorgt ervoor dat alles gesmeerd blijft. Het komt voor in je gewrichten, zenuwen, haren, ogen en dus ook in de huid! Als je lichaam minder hyaluronzuur aanmaakt (Wat ook afneemt naar mate je ouder wordt) krijg je dus een droge huid, verslapping van de huid en rimpels.

Vandaar dat er ook op de dag- en nachtcrème staat: ‘intensieve hydratie.’ Door hyaluronzuur zorgt de dag- en nachtcrème ervoor dat je huid goed gevoed wordt. En de vochtbalans van je huid weer in balans komt. Btw, hoe leuk is het woord hyaluronzuur voor galgje? 😉

Ben ik er allergisch voor?
Het belangrijkste van het testen van de producten, was natuurlijk om te kijken of ik er allergisch voor was. En wonder boven wonder, ben ik voor zowel de nacht- en dagcrème niet allergisch. Ik zal eerlijk zeggen dat ik het totaal niet had verwacht, omdat ik echt tegen weinig merken kan. Ik was had ook expres de dag- en nachtcrème op een zondag getest. Zodat ik niet met een allergische reactie de deur uit moest.

Conclusie: Zowel de dag- &nachtcrème zijn aan te raden, als je een normale of gemengde huid hebt.

De hydra dagcrème en hydra nachtcrème zijn allebei verkrijgbaar voor €3,49 per stuk. En natuurlijk te koop bij Etos. Ontzettend fijne prijs om de dag- en/of nachtcrème uit te proberen, toch?

Liefs, Tamara.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.